Cégünkről :
A Cédrus-Tető Hungary Kft. 2001 októberében tette le alapjait, másfél éves felkészülés, sok utazás, tanulás és szervezés után. Mivel ennek a terméknek, ennek a szakmának az őshazája Kanada, így természetesen a szaktudásunkat is a kontinensen szereztük be. Szakembereinknek része volt helyszínen, a kanadai "Shakemaster"-ektől eltanulni a szakma minden fortélyát, elméletben, és gyakorlatban egyaránt. Az amerikai kontinensen a cédrus-tető kivitelezési munkálatokat, telepítési irányelveket, egy iroda, a CSSB (Cedar Shakes and Shingles Bureau) írja elő valamint felügyeli. Ez az iroda tart kapcsolatot a kitermelőkkel, a fűrészüzemekkel, kivitelezőkkel, valamint gondoskodik az állomány újratelepítésről. A kivitelezőkkel különösen fontos a kapcsolattartás, mert a forma, az alkalmazási módszer és az eljárás folyamatosan követi a napi építkezési szokásokat, a kanadai és az Egyesült Államok-béli "Shake" és zsindely specialisták jóvoltából. Ettől eltérő, különböző eljárásokat is lehet alkalmazni, de mindig figyelembe kell venni, az adott ország építésügyi hatóságának rendelkezéseit. A "Shake" tulajdonképpen a zsindely vastagabb változata, melyet kizárólag tetőfedésre használunk ezzel szemben a zsindelyt tetőfedésre és főleg homlokzatra, külső és belső burkolásra egyaránt. Ez nem azt jelenti, hogy a zsindely kevésbé ellenállóbb, mint a "Shake", hiszen a zsindelyt sűrűbb sortávolságokkal rakjuk, így a végleges rétegvastagság szinte azonos.
 
A "Shake"-ek és zsindelyek különböző szélességben kerülnek gyártásra, így a tetőn való rögzítést gondos válogatás előzi meg. Válogatásra, a találkozási vonalak alsó, ill. azt követő sor előírt távolságának betartása miatt van szükség.
A Kanadai Vörös-cédrusnak, mint ahogy azt a neve is jelzi, vöröses színe van, amit az időjárás hatására lecserél, és az acélszürke különböző árnyalatait ölti magára. Ez a természetes csodálatos szín-kavalkád, rendkívül különleges és elegáns külsőt kölcsönöz az épületnek.
 
A szakszerű munkához professzionális szegbelövőt használunk, speciális horganyzott acél szegekkel. A szegezés mindig takarásban történik, vagyis a tetőn az utolsó felhelyezett darabon látszik csak két db. szegfej.
 
A CSSB telepítési előírásainak betartása mellett, a gyártó, a termékeire 30 év garanciát biztosít. Ez a minimális (24 fok) hajlásszögre értendő. Minél nagyobb a hajlásszög, az élettartam egyenes arányban nő, 40-50 fokos hajlásszögnél biztosan számíthatunk 40-50 éves élettartamra. A garancia, a "Premium Grade" ill. a "Number-1 Grade" termékekre vonatkoznak. (Cégünk, csak e termékek forgalmazásával foglalkozik.)
A jóváhagyott telepítési irányelv szavatolja a garanciát! A kiváló szakmai hozzáértés, döntő jelentőségű, valamint a becsületesség elengedhetetlen a szakmai munkában. Az zsindelyezés elsajátítása igazi mesteri tudást adott, melynek betartása, a kiváló szakmai munkához, számunkra is elengedhetetlen.
 
A kivitelezési leírás itt letölthető:
Word doc.(2,55Mb)
 
Ez... Az amit kerestem...
   Elérhetőségeink:
HUNGARY
9400 Sopron
Újteleki u. 17.
 
Tel: +36 30/90-70-100
 
 
 
 
Cédrus-Tető Hungary Kft.