Tisztelt Látogató !
Cégünk egy olyan termék forgalmazásával foglalkozik, amely ma még Magyarországon, szinte teljesen ismeretlen. Ahol ezt a terméket mindenki ismeri, az a hely Kanada, ill. az Egyesült Államok. Nem véletlen, hiszen a legalkalmasabb alapanyag, csak ezen a kontinensen lelhető fel, a kontinensen belül is, csak Kanada nyugati partján fekvő British Columbia tartományban, ill. Victoria Island-en. Amiről szó van, az a "Nyugati Vöröscédrus", mely rendkívül időjárásálló. Ne kis cserjékre gondoljunk, hanem 60-80 méter magas óriásokra, melyeknek a törzsátmérője elérheti a 3-5 métert, és elélhetnek akár 1000 évig is. Az élőfa gondos kiválasztása után kerül kitermelésre, majd feldolgozásra, ahol kézzel, géppel, hasítással, fűrészeléssel érik el végleges formájukat azok, az ún. "Shake" (ejtsd: sék) és Zsindelyek, melyek sok büszke háztulajdonos otthonát fedik be. Azért erre a különleges fafajtára esett a választás, mert rendkívüli ellenálló képessége van a korhadással szemben. Ebben a fában, az évek során olyan szövetszerkezet alakult ki, valamint olyan magas illóolaj-tartalom halmozódott fel, hogy feldolgozás után sem reped meg, nem vetemedik, és tulajdonképpen bármilyen időjárási viszontagságoknak ellenáll. Már az indiánok is felismerték eme kiváló tulajdonságokat, és ebből a fából készítették totemoszlopaikat, kenuikat.
Az emberiség történetében a fa volt mindig is a legtermészetesebb építőanyag, mely közelebb állt hozzánk, a rideg" kőnél, betonnál, és téglánál. Az, ami a cédrus-tető mellett szól, az a természetessége, a szépsége, a hőállósága, és nem utolsó sorban, hogy nincs még-egy olyan tetőfedő anyag, amely kibír 160 mph, (250km/órás) szélvihart.
Megrendelőink biztosak lehetnek abban, ha CÉDRUS fazsindely mellett döntenek, akkor házukat, egy gyönyörű, időtálló fedél fogja óvni.
Házhozszállítást az ország egész területén vállaljuk!
Ez... Az amit kerestem...
   Elérhetőségeink:
HUNGARY
9400 Sopron
Újteleki u. 17.
 
Tel: +36 30/90-70-100
 
 
 
 
Cédrus-Tető Hungary Kft.